Vreme naşpa la ultimul Divan VIP

Ultima întâlnire a Divanului VIP a fost duminica trecută, cu ministrul Valerian Vreme. ‘Mnealui păstoreşte Minsiterul acela al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, e din Oneşti, din PDL şi până duminică mi-a fost chiar simpatic.

Despre Vreme am spus mereu ă e un PDL-ist atipic, dar am ajuns să-mi schimb părerea. Cred că întâlnirea de duminică a fost cea mai dezamăgitoare pentru mine.

Nu mi-a plăcut că:

– a venit cu şleahta după el. Bun, e adevărat că dintre invitaţii Divanului VIP doar Muit şi Oprişan or venit fără însoţitori, dacă nu mă înşală memoria. Nu-i blamez pe restul. Să te duci să te vezi cu nişte oameni necunoscuţi, care pot să te facă terci doar pentru că nu le-a plăcut de mutra ta e oarecum…. de speriat. Am înţeles că dacă mai ai pe cineva alături te simţi mai… “safe”, dar când cineva-ul ăla se transformă în: consilier personal+ministru secretar de stat+purtător de vorbe+toată suita cărată de la Bucureşti, deja e prea mult. Ca să nu mai spun că, la un moment dat, Vreme anunţase că cine vrea să-i vorbească să vină l Piazzetta. Ori, acolo era o întâlnire privată, nu loc de ţinut audienţe.

-“însoţitorii” de VIP-uri  anterioare au fost oameni la locul lor, care n-au deranjat şi nu s-au băgat în discuţii, ceea ce nu pot să spun despre suita lui Vreme. Aşa se face că la întrebări adresate ministrului a ajuns să-mi răspundă Marius Fecioru, ministru secretar de stat. Nu mă interesa părerea lui şi nu el era invitatul!

-nimic personal, totul numai despre serviciu. rece. Sec. Total neinteresant. Nu pot să-mi dau cu părerea despre Vreme, despre omul care e el când discuţiile au fost numai în jurul broadbandului şi alţi termeni de ăştia tehnici.

– habar n-are pe ce stradă are cabinetul parlamentar în Oneşti.

– e dezorganizat în idei, în cuvinte. Se pierde în explicaţii inutile şi dacă n-are foile, hârtiile sau consileirul în faţă…adio!

Mi-a plăcut:

-că a înţeles importanţa bloggerilor, deşi nu sunt sigur că face diferenţa între ei şi celelalte forme de mass-media.

-că nu s-au mişcat tufişurile prin curte pe la Piazzetta şi nici nu făceau jogging prin faţă băieţii cu ochi albaştri, deci dom’ministru nu-i fitzos.

Şi cam atât.

N-ar fi corect să-i acord o notă pentru că n-am rămas până la finalul întâlnirii. Dar dedicaţie tot îi transmit. Dom’ministru, ascultaţi aici!

4 comments Add yours
  1. Ceva imi miroase ca ti-a fost tare teama ca Stavarache ar putea sa te rejecteze daca scrii vreun cuvant bun despre “vreme”…

  2. Culmea, nu sunt PDL-ist deloc, dar sunt forte curios daca ai sa ai curajul sa publici comentariul. Asa, pentru deontologia pe care o invoci, dar de care dai cam rar dovada…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *