Statul la coadă ca metodă de lucru la români

Țuțea zicea că aflatul în treabă e metoda de lucru la români. Și statul la coadă, aș adăuga eu. Dai bani? Stai la coadă! Iei bani? Stai la coadă! Îți trebuie ceva? La rând cu tine! Sunt sigură că dacă ar dispărea aglomerațiile de la ghișee, statul ar angaja figuranți doar pentru a face coadă. Noi nu simțim că ne-am făcut buletin dacă nu stăm cu orele, alineați sau îngrămădiți. Parcă nu simți că meriți să stai în apartamentul ăla dacă nu ți-ai dat măcar trei coate cu alții ca tine și nu te-ai călcat pe bombeuri cu pensionarii, la Taxe și Impozite. Și unde există o coadă o să fie mereu și șmecherul care se bagă în față. Nu se poate altfel. E ca o simbioză, numai că beneficiile nu-s de ambele părți. Ca lichelele lichenii. Și dacă poate unchiul, mătușa, nepoata lu’vara de-a treia a lui vecina lui tanti de la ghișeu, nu poate și al doilea om în stat? Totuși, Călin Popescu Tăriceanu nu s-a dus să-și refacă permisul în calitate de șef de Senat, că-s sigură că îl primește la serviciu și fără permis de volan. El a  fost în calitate de… el. De Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, cetățean cu permisul expirat.

Dar să fim fair play până la capăt: care dintre dvs, la fel de cetățeni ca și Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, la o coadă cu 1000 de omuleți, nu ați profta dacă ași avea cum să ajungeți în față? Fiți sinceri!

Oricum, din pățania lui Tăriceanu și răscoala iscată de gestul lui, a învățat Firea. La coadă la catafalcul Anei de Bourbon Parma a stat cuminte și a așteptat vreo oră.

Ah, să nu uit ce voiam să întreb. Orice jmecher de coadă știe că saltul peste fraieri trebuie cumpărat. Domnul Tăriceanu a dus și el o ciocolată, o bombonică, un ness, ceva sau s-a dus cu mâna-n cur?

P.S. Nu vreo una din nevestele lui chemase miliția acasă să-i facă poze pentru buletin?

One comment Add yours
  1. Mai e statul la coadă cu programare! Ăsta îmi place cel mai mult. Mă programează la 15,40 și intru la 16.20. Asta e caldă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *