Scrisoare deschisă către cei şase deputaţi ai mei.

Onoraţi domni Iulian Iancu, Ion Melinte, Cosmin Necula, Miron Alexandru Smarandache, Lucian Şova, Gabriel Petru Vlase,

Aflu de la Cristina Bazavan de pe blog – săr’mâna duamna Bazavan  – că onor colegii dumneavoastră din Comisia de Muncă şi Protecţie Socială consideră că 42 de lei pe lună e o sumă frumuşică pentru a-i asigura unui copil mâncare, haine, rechizite, o jucărie măcar de Paşte, 1 Iunie şi Crăciun şi îţi mai rămâne şi ţie ca părinte un rest de o bere cu băieţii/o cafea cu fetele. De aceea, cred, au votat împotriva proiectului de lege care viza creşterea acestei alocaţii.

Duamna Bazavan e o doamnă şi zice că probabil cei şapte PSD-işti nu sunt rău intenţionaţi. Poate n-au văzut bine proiectul de lege, că aveau ochii împăienjeniţi de la proiectul anterior, când şi-au mărit lor pensiile. Eu nu-s aşa o doamnă, voi mă ştiţi. La fel cum ştiţi, domnilor deputaţi, că  nu v-am cerut niciodată nimic, nici la ăia care aţi ajuns acolo şi cu votul meu, nici la ăia care aţi ajuns exclusiv cu votul altora. Astăzi, însă, vă rog prin prezenta să îi luaţi pe colegii dumneavoastră, “domnii”:  Adrian Solomon, Mihai Baltă, Ioan Axente, Dorel Covaci, Virgil Delureanu, Cristian George-Sefer şi pe duduia Violeta Tudorie, aliniaţi-i şi daţi-le un cap în gură! Loviţi-i ritmic, sistematic şi repetat până le revine vederea, până înţeleg proiectul şi până îşi dau seama că cei 42 de lei nu că-s un mizilic, îs o flegmă pe care o dă statul lunar fiecărui părinte în parte.

Mâine se votează din nou, dar până mâine, eu vă rog pe domniile dumneavoastră să acţionaţi azi. Acum! Rugaţi-i, înjuraţi-i, vorbiţi-le frumos, luaţi-i de guler şi scuturaţi-i, imploraţi-i, faceţi apel la copilăria lor, la mama lor, la tatăl lor! Faceţi ce vreţi dumneavoastră, numai deblocaţi situaţia!

Noi, cetăţenii, nu putem face decât ce ne-a rugat doamna Bazavan: mailuri peste mailuri peste mailuri. Dar vreau să cred că dumneavoastră nu sunteţi pe post de clanţe, preşuri şi vuvuzele în Camera Deputaţilor şi în partidul pe care îl reprezentaţi. Mă înşel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *