Punct. Şi de la capăt.

N-a fost uşor. N-a fost nici greu. A fost o decizie luată cu mintea şi cu un pic de suflet. După şapte ani la 1 Tv, am ales să schimb. Să mă schimb. Nu e prima oară când am făcut alegerea asta. Atunci când lucrezi pe intervenţii, ai două opţiuni: îţi iei morţii şi îi pui la masă cu tine, le cari dramele la duş şi în pat sau îi ţii la uşă. Nu-s uşor de lăsat afară, în prag. Zgândăresc pe la geamuri şi tot găsesc ei cumva să intre. Şi atunci, te închizi de tot, te dezumanizezi, ca să nu o iei razna.

După ani de zile în care mi-au rămas pe retină o gaşcă serioasă de  sfârtecaţi pe şosele, turtiţi, arşi, bătuţi, maltrataţi, înlăcrimaţi, abuzaţi, am decis, pentru prima oară să mă schimb. Eu am zis că m-am întărit, că m-am profesionalizat. Cei din jur mi-au spus că m-am dezumanizat, m-am răcit, m-am pierdut. Nu s-a întâmplat peste noapte, dar s-a întâmplat.

Mă bucur că am realizat că o iau la văleni, înainte să ajung la “the point of no return”. V-aş minţi să vă spun că realizarea asta m-a trăsnit aşa peste ochi, într-o dimineaţă, pe nepusă masă.  Aşa a lucrat Dumnezeu sau Universul sau planetele sau ce vreţi voi şi s-a întâmplat ca o mulţime de evenimente să se petreacă într-o anumită ordine, cu un anumit ritm.

Poate mi-ar fi fost infinit mai greu să mă despart de presă, dacă nu aş fi ştiut că voi face în continuare ceva ce mie îmi e drag. Voi scrie, voi crea, voi vorbi cu zeci, sute de oameni, chiar dacă de pe partea cealaltă a baricadei.  Şi ritmul e aproape la fel de alert ca cel de Breaking News. Ştiu că pe domeniul ăsta mai am încă de învăţat, de crescut, de şlefuit, dar provocările sunt cele care dau savoare.

Şi mai ştiu că după prima zi din noul capitolul al vieţii mele, când am ajuns acasă, nu era niciun mort la uşă. Şi nici la geam n-au mai venit. În schimb, e buluceală de idei, de notiţe, de idealuri, de vise şi de oameni dragi, pe care îi îndepărtasem şi îi uitasem în goana mea după morţi, răniţi, babe violate şi mascaţi.

It’s a Fresh start! 🙂

2 comments Add yours
  1. Din păcate,aici in România sau mai bine zis aici in Bacau,nu poți face jurnalism de calitate sau sa fii corect si sa critici sau sa dezvălui neregulile din politica,sau despre un politician,pentru ca e televiziune moștenită de un baron care este implicat indirect,sau direct in politica…Exemplu fiind televiziunea locală la care ai lucrat,patronata de unu care a fost implicat in nereguli si acum,el este unde este el acum.Nu poți…ziceam,sa faci jurnalism corect,pentru ca trebui sa ai grija pe cine si care il dezvălui in presa scrisă sau la televizor pe unu sau alți.
    Scuze de greșelile gramaticale,dar sincer nu stiu sa mai fie o televiziune sau o presa scrisă de calitate si corecta care sa aducă adevarul la suprafața.
    Succes pe viitor si viața de zi cu zi.Sa fii sănătoasa si sa ai succes cu blogul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *