Mulțumesc, Fan Curier.

Corect e, din partea mea, ca după ce i-am porcăit pe curieri de fiecare dată când au dat cu mucii în fasole, să le și mulțumesc atunci când mă surprind. Plăcut.

În toată nebuneala cumpărăturilor de Crăciun, a comenzilor online, s-a trezit și Moșu’ să pună un pachețel de vreo cinci kile cu destinația inima Bucovinei. La toți curierii la care a sunat Moșu’, nu garantau livrarea pe 24. “Pe 27 ajunge sigur”. Eh, asta e, măcar să ajungă și să ajungă întreg.

N-am trimis niciodată nimic prin curier, așa că am ales Fan Curier strict pe baza bunei relații pe care o am cu băiatul de pe zona mea. Vine la timp, aduce coletele întregi, nu sună la ușă, ci bate ușor pentru că știe că e un bebeluș în casă.

Le-am făcut comanda online și mi-au dat mail că, din cauza perioadei aglomerate, nu sunt siguri că va ajunge un curier să ridice coletul. Îmi recomandau să mă duc la ei la sediu, acolo unde, aflasem de la frate-miu, “era călcare în picioare”. Cum fusesem anunțată că mi se vor livra mie două colete, am sunat responsabilul de zonă și l-am întrebat dacă poate lua el coletul să-l ducă.

A venit, l-a luat, mi-a spus iar regretele că nu crede că ajunge a doua zi, pe 24, mai ales că destinația nu era în capitală de județ. La 22.00, pe 23, pe site, statusul era că abia fusese luat de curier. Asta e. M-am resemnat, m-am împăcat cu gândul că Moșul va întârzia.

15622697_1477331658951453_1713257674385827320_n

În dimineața de Ajun, când am vrut să văd în ce depozit zace coletul – Bacău sau Suceava – am avut surpriza de a afla că era în drum spre destinatar. Până să-i sun eu pe ai mei să-i anunț să răspundă la orice număr care îi apelează că s-ar putea să fie Moș Crăciun, ei deja primiseră coletul. Pe 24 decembrie. Când nu spera nimeni. Când nu garantase nimeni că ajunge.

Mulțumesc, Fan Curier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *