Miracol în precampanie: Senator de pe Bistrița vindecat de orbire.

După ani petrecuți în beznă, un parlamentar  băcăuan și-a recuperat vederea. Cum s-a anunțat că el va fi candidatul partidului la fotoliul de primar, senatorului i s-a luat brusc un văl de ceață de pe ochi! Recuperarea nu este completă, așa că, deocamdată, vede doar obiecte foarte mari. Gen clădiri. Gen clădirea “Teatrului Bacovia”.

luchian_teatru

Băcăuan încă din ’68, chiar edil al urbei în trecutul recent, Dragoș Luchian se revoltă că, de atâta timp, Palatul (hahaha) Mărăști e o pată pe obrazul orașului. Cam de cât timp, să fie, domnu’ senator? De prin 2008, când ați ajuns dvs viceprimar? De prin 2009, când aveați deja un an de mandat? 2010?  2012, când ați plecat la capitală, de unde Bacăul se vede mic, mic, mic?

Luchian, de felul său  gagiu mișteaux, dă 100.000  de lei să se facă o expertiză care s-a mai făcut. De către  Inspectoratul de Stat în Construcții. Care a zis că-i praf! Și mai vrea să dea nijte multe sute de mii de euro ca să cumpere clădirea, că altfel  UE, prin Programul Operațional,  nu ne dă decât… viteză.  Aaaa, nu vreți dvs? Consilierii locali ai PNL vor? Păi, ei nu au guri să vorbească? Nu au Facebook să posteze?

Bine, mie încă nu îmi e clar dacă Luchian e portavocea lor sau ei îs păpușelele lui în campanie. Că iaca, domnul senator a propus suplimentarea burselor școlare, măsură deloc populistă în anul cu alegeri. În ce calitate trebuie făcute propunerile astea ca să fie îmbrățișate așa de repede și făcute amendamente? Că am și eu vreo câteva și nu știu dacă trebuie să fiu senator-care-nu-am-treaba-cu-bugetul-local sau candidat-la-Primărie-care-iar-nu-am-treabă-cu-bugetul-local din partea majorității actuale din CL ca să fiu băgată în seamă.

propunere_luchian

Până una alta, mi se pare magică perioada asta de precampanie. Aduce așa un… suflu  tămăduitor nu numai de orbire, ci și de muțenie. Și uneori vindecă și lenea veche de peste patru ani.

2 comments Add yours
  1. Mereu vor apărea astfel de „măsuri” când…campania o cere! 😀
    Mă omoară viața politică! Și pentru că nu sunt capabilă a lua vreo măsură, tac. Mâ gândesc totuși că unora le convine starea asta de fapt, perpetuată de ani de zile…

  2. Îmi place ce scrii ! Pnl Bacau a ruinat orașul, chiar daca nu suntem conștienți. Consilierii nu au gura, pentru ca nu au cap, iar cap nu au pt ca nu au libertate. Când faci politica pentru interesul găștii si al finanțatorului, nu ești om politic …ești o biata păpușa lipsita de haine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *