Luptăm! Luptăm! Luptăm să câştigăm!

Lupta acerbă cu iudele de colăcei şi pufoşeniile de picioare cât nişte butuci au fost o constantă în ultimii 10-15 ani. Însă, niciodată n-am dus vreo cură sau dietă până la capăt, iar sport n-am practicat decât urcatul scărilor cu liftul, vreo câteva ore de zumba şi mersul pe jos cu maşina.

Tura asta m-am apucat de Keto şi vreau să mă ţin serios de treabă. E o dietă săracă în carbohidraţi, iar ceea ce mănânc este inspirat/copiat din pozele de pe FaceBook ale doctorului Andrei Laslău.

Iată cum a arătat săptămâna trecută la mine:

Luni:

image

Micul dejun a fost cu ouă fierte tari, o felie de pâine cu unt gras şi roşii. Prânzul a fost o ciorbă de legume, iar la cină am băgat ciupercuţe peste care am aruncat câteva felioare de cârnaţi.

Marţi:

image

Marţea e o zi stresantă pentru mine pentru că e zi cu emisiune live aşa că mai mult de două kiwii hăcuite la micul dejun şi un cotlet de porc cu ouă fierte, salată, ridichi şi ceapă n-am avut timp să ingurgitez.

Miercuri:

image

Miercuri dimineaţă am feliat un kiwi, nişte brânză Camembert, câteva roşioare, iar pe o felie subţire de pâine am întins un strat sănătos de icre. La prânz a fost o omletă excelentă de ouă, ciuperci şi brânză, iar pe seară nu mi-au mai trebuit decât câteva felii de kiwi.

Joi:

image

Pentru joi, micul dejun a fost pe fugă: două kiwi şi o felie de pâine cu icre. Cum înainte să ies din casă mă luase pofta de ceva dulce, am năvălit peste o jumătate de bol de fructe de pădure, congelate. A fost ca şi cum aş fi mâncat îngheţată. 😉 Peste prânz am trecut pentru că a fost o zi aglomerată la redacţie şi m-am amăgit pe teren cu un măr. Acasă, la cină, mă aşteptau nişte ouă ochiuri, în coajă de ardei gras şi o roşie feliată. Excelent!

Vineri:

image

Vineri a fost zi cu kiwi. Pentru micul dejun au fost două kiwi şi o cutie de brânză cu smântână Făgăraş, la prânz o omletă cu ciuperci şi ceva cârnăciori, plus o salată de roşii şi castraveţi. Am mai hăcuit doi kiwi mici înainte de a merge la un grătar. M-am ţinut departe de mici, dar am tot saivat pe lângă ei până am căzut în ispită şi am luat unul. M-am axat mai mult pe ciupercile la cuptor cu caşcaval.

Sâmbătă:

image

Pentru micul dejun a fost o felie de pâine prăjită cu un strat de unt de arahide, la prânz o ciorbă de legume, iar seara nişte peste de Siret captură 2012.

Duminică:

image

Duminică a fost un mic dejun întârziat cu nişte kiwi şi o felie de icre, la prânz- legume în sos ţigănesc şi carne de porc, iar seara (n-am mai apucat să pozez)  – două felii de caş cu roşii şi castraveţi.

Ştiu, pare ciudat să ţii regim cu cotlete, dar dieta keto se bazează pe grăsimi şi proteine şi pe reducerea carbohidraţilor. E drept, că sâmbătă duminică am mai trişat puţin. Am mâncat o bucăţică de prăjitură după ce am venit de la alergat de pe stadion, iar duminică, de prea multă căldură, n-am rezistat la o îngheţată mică.

Nu pot să spun cât am slăbit sau dacă am slăbit. Nu stau să cântăresc alimentele sau să le puchiţesc la calorii. E un regim pe care mi l-am adaptat pentru mine, cu ce a fost prin frigiderul meu. A trecut abia o săptămână. Şi mă ţin, deocamdată,  departe de cântar. Nu vreau să mă demoralizez.

 

One comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *