De bun simţ…

…ar fi fost ca onor Compania de Apă să nu trimită programul de furnizare a apei după ce oamenii din Bacău răguşiseră deja de cât au întrebat în stânga şi în dreapta “când vine apa?”. Comunicatele se dau, în situaţii de criză, imediat după producerea evenimentelor. E drept, presa e subţire în Bacău, dar încă mai există canale mediatice: bloguri, ediţii online, o staţie locală de tv, corespondeţi naţionali, un ziar. În plus, se pot da mesaje în masă, fie pe telefaone, fie prin asociaţiile de proprietari şi şefii de scară, care pot fi buni răspândaci şi lipitori de anunţuri pe uşa de la bloc.

…ar fi fost ca onor Compania de Apă să fi instituit o line de call-center sau măcar să fi ţinut pe careva să răspundă la telefonul ăla afişat pe site şi facturi. Nu, e drept, nu venea apa mai repede, dacă răspundea careva la telefon, dar nici oamenii n-ar mai fi fost atât de furioşi pentru că au păzit robinetele, de proşti, ore în şir.

…ar fi fost să te ţii de cuvânt. Dacă ai zis că e apă de la 18.00 la 20.00, apăi la 18.00 să fie. La toţi. Nu e vina nimănui că stă la etajul 4, la etajul 8 sau la etajul 10, sau că unul stă pe 9 Mai şi altul în URA sau Cartierul CFR. Nu poţi să pompezi apă, nu ştii cum să faci să ai debite minime să ajungă la toţi? Cere-te afară!

… ar fi fost să ştii după 48 de ore de la ce a buşit conducta aia,  să anunţi vinovatul şi sancţiunea. Mă doare în cot că Dorel era obosit când a montat cotul şi a uitat o piuliţă sau că inginerul care a făcut proiectul a  uitat că zona e seismică şi că nesimţitul ăsta de pământ mai şi alunecă. Trebuie servit capul cuiva pe tavă. Dacă nu poţi, serveşte-l pe al tău, musiu Găină,  pe al adjunctului, pe al directorului tehnic, al şefului de proiect, al şefului de lucrări!

… ar fi fost să iese toţi de la onor Compania de Apă şi să îşi ceară scuze!

One comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *