Cea mai praf deszăpezire.

Pe Alexandru cel Bun, praf deszăpezire. Pe Unirii te duci sanie. Pe Miron Costin îs niște poduri de gheață de se poate filma un documentar despre pinguini. Pe 9 Mai, adică la șușaua principală cum ar veni, noroc că a fost trafic și dacă mergi pe urmele antemergătorilor mai ai o șansă să biruiești și să ajungi cu bine la destinație.

iarna-miron-costin

Pe Bicaz iei gropile în plin că dacă le ocolești, nu te mai oprește nici mama lui frîna de motor. De străduțele secundare nu mai zic, că deja aș fi prea pretențioasă. Asta în condițiile în care ne-a “lovit” un cod galben. Nu portocaliu. Nu roșu ca primarul. Galben. Și anunțat. Cu vreo 2-3 zile înainte.

iarna-tic-tac

Postacii or să sară și or să se lamenteze că îs absurdă, că a nins, a viscolit. Băi, ce să vezi, iarna ninge, viscolește, doar n-om scoate utilajele și clorura de calciu la vară, când e cald și bine. Eu una n-am văzut nicio urmă de nisip aruncat să nu ne rupem gâturile pe trotuare sau să derapăm ca pe circuit pe șosele.

Cred că și primarului îi e rușine, că de pe 5 ianuarie nici urmă de el pe Facebook, acolo unde anunța cu mândrie că avem 14 utilaje, 150 de oameni gata să sară pe lopeți și contracte de deszăpezire pe tot orașul. M-am gândit că-l găsesc online să-l întreb: în caz de cod roșu, cum e la colega de partid de la capitală, ce facem, boss?

iarna-strada-bicaz

 

One comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *