Cea mai bună mamă…

…pentru copilul tău ești tu! Așa mi-a zis o prietenă tare dragă a sufletului meu, pregătindu-mă pentru avalanșa de sfaturi gratuite care o să apară simultan cu ieșirea în lume a mea și a celui mic. E o formă mai drăguță, mai diplomată și mai cizelată pentru “nimeni nu-mi spune cum să-mi cresc eu copilul”. Și totuși…

Și totuși, instinctul matern e supraevaluat. E drept că te ghidează cum nu te așteptai, dar nu ține loc de specialiști. Că aunci nu ne mai ducem la pediatri pentru că știe instictul matern ce și când îi trebuie unui copil, ce să-i dai pentru muci, ce să-i dai dacă îl doare burta, dacă îi crapă gingiile, dacă a făcut vreo reacție la vreun aliment nou introdus…dacă…dacă… De aia cred că uneori e bine să mai dai cu ochii și urechile și peste cineva care e specializat, care a studiat un pic mai mult decât search pe Google despre un subiect, care a citit mai mult decât tine, care a acumulat oleacă de experiență.

sursa foto: otiliamantelers.ro
sursa foto: otiliamantelers.ro

Uite, de exemplu, vine Otilia Mantelers în Bacău. Eu habar nu aveam cine e, că nu a fost pe nișa mea, ca să zic așa. Dar am citit ce știe, ce poate, cine a învățat-o, cine a ghidat-o, ce face, cum face și m-aș duce să o văd. E drept că la opt luni, nu cred că  Micului Prinț i se aplică acum treaba cu stima de sine de care va vorbi Otilia, dar e bine de știut pe viitor.

Asta cu stima de sine e cu două tăișuri. Ori te bagă în depresie de nu te mai scoate nici mama specialistului, ori te ambiționează să lupți să crești să depășești toate complexele. Știu că e un scut formidabil față de criticile și răutățile din jur. Iar copiii, în ciuda inocenței lor, pot fi cele mai răutăcioase ființe din lume. Bine, repet, nu la opt luni cât are Micul Prinț.

Oricum, femeia asta vine să vorbească patru ore! Patru ore! Cu pauză de cafea, e drept. Dacă vă interesează ce are de spus, atunci luați legătura cu Celina, cea care a reușit să o aducă pe Otilia Mantelers la noi în urbe: Celina Ivan – Președinte Asociația Centrul Părinții Spun Prezent – 0744547703.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *