Când se dă apă în oraș?

Pentru cine a pierdut live-ul de pe pagina primarului Cosmin Necula, dați-mi voie să vă fac un rezumat. Bine, rezumatul ar fi: suntem în budă, până luni dimineață.

Totuși, va fi apă la robinete, câte patru ore pe zi: două dimineața, două seara. Nu urlați de bucurie, pe loc repaus, că nu ajunge la toată lumea. Au zis-o ei cu gurița lor: cine stă la etajele superioare sugiuk apă. Deci, în seara asta, adică 14 ianuarie anul de grație, 2017, apa ar trebui să vină de la 17.00 la 19.00. Mâine, dimineață, adică 15 ianuarie, același an de grație, de la 06.00-08.00. Ce? Voiați să dormiți mai mult că e weekend? Leneșilor! La pândit robinetele!

La muncă împuțiți.

Cine se bucura că va face un duș luni dimineață înainte să plece la muncă să-și înghită bucuria repejor. Apa nu va avea presiune, deci la presiune mică nu vă vor porni centralele. Sau vă vor porni, dar le veți strica, treaba voastră!

A zis nenea de la Apă așa: rezerva avem pentru sâmbătă seara, dar după aia o să fie mai greu că se va consuma și nu va avea timp să se reumple din surse alternative până vine iar peste ei ora aia la care trebuie să ne dea apă.

Or să fie puncte de distribuire a apei potabile, aceleași ca în vară,  să ne trăiască pompierii că iar ne bazăm pe ei. Chapeau, băieți!

Visul unor școli închise.

Că tot e Necula primarul școlilor închise, visul lui se va împlini. Cum nu e apă în sistem, unele unități de învățământ nu vor fi încălzite. Cică durează 24 de ore de când va fi apă pe țeavă (kluni dimineață, dacă nu greșete Dorel gaura) până când se va încălzi vreun element. Nu am lista completă, dar parcă era vorba de Colegiul Alecsandri, de Saligny, de Liceul de Artă și o creșă – parcă 19, dar nu bag mâna în foc că cineva vorbea de parcă nu apucase să se spele pe dinți și nu prea am înțeles.

avarie apa potabila

Deci, hai să facem rezumatul rezumatului și să tragem concluzia care ne interesează pe toți:

  • apă după program: seara 17.00-19.00, dimineața 06.00-08.00, pt norocoșii la care o să ajungă în urma presiunii scăzute.
  • puncte de distribuire a apei potabile, aceleași ca în vară, găsiți lista aici.
  • unele școli au cursurile suspendate până marți.
  • unii și-au făcut stocuri de apă, alții nu. Se va da o hotărâre de CL în seara asta ca instituțiile care nu au stoc de apă potabilă să meargă repede să cumpere, deci, fiți mai viteji și plecați la supermarket înaintea lor, dar lăsați pe cineva acasă să descânte robinetul, poate-poate, prindem un strop.

 

2 comments Add yours
  1. Aoleu! Treaba asta cu apa luată e deja-vu!
    Acu nu știu cât e vina primarului, cât e vina lui Dorel, cât a cui o mai fi …da’eu sunt curioasă ce soluție (clară, corectă și normală „la cap”) o fi existând, ca să nu se mai repete „apocalipsa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *