Alb sau galben?

Mă iertați că mă bag în seamă, dar am o întrebare mai de “fimeie”: când spuneți “verighetă”, vă dă la răspuns cu alb sau cu galben? Că bag de seamă că e o adevărată obsesie pentru verighete de aur alb și nu înțeleg fița. Da, recunosc, unele modele îs pesă, și clar arată mult mai bine pe argintiu, decât pe auriu.  Mintea mea refuză, însă,  să vadă albul, rozul sau chizchiviriul în dungi drept șaibe de pus pe deget. Au apărut modele cu pietricele, cu broderie, cu motive tradiționale, cu poze, astfel încât gravura de interior gen Gogu+Zânica=Love 30 februarie 2078 e deja  fumată și căzută în disgrație. Și totuși, verigheta argintie – poa’ să aibă orice modele pe ea și să fie ea și de platină – mă duce cu gândul la nunta de argint și nu la una proaspăt dănțuiește Isaia.

larosalab
sursa foto www.bijuteriilarosa.ro
Verighete aur
sursa foto www.bijuteriilarosa.ro

 

Să nu mă înțelegeți greșit, n-am descoperit acum coada la prună și aurul alb, doar că nu înțeleg înclinația crescută către varianta albă a nobilului metal. Știu că atunci când am cumpărat eu verighetele nu era diferență de preț între gramul de aur alb, ăla galben sau ăla roz, deci excludem din start culoarea ca exponent al opulenței. Lățimea și grosimea, da, arată bunăstare și belșug, dar și culoarea? Galbenul nu mai e bun? Clasicul nu se mai poartă? Sunt sigură că e ceva ce mie îmi scapă așa că poate mă lămuriți și pe mine, rogu-vă frumos mulțumesc anticipat. Nu îmi mai schimb verigheta mea – care îmi place foarte mult și pentru care mulțumesc lu’ duamna Doina și poporului otoman – dar măcar să nu rămân proastă și pe dinafara trendurilor. Așa că, reviu la întrebarea mea: nu vă supărați, când spuneți “verighetă”, răspunsul e cu galben sau cu argintiu/alb și de ce?

3 comments Add yours
  1. La mine fu galben!
    De fapt, mint! Că a fost o fiță cu aur alb pe vremea aia, și m-au păcălit ăia d emi-au vândut verighetele cu o dâră de alb. Aur cică. Da amu’ s-o dus! Nu știu unde, doar ce m-am pomenit că aurul alb a devenit galben! Cred că s-o fi învechit! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *